Zeer te spreken over vernieuwd Huisje van de Zeeuw

Ariën Hermsen is als kok/begeleider één van de vaste en vertrouwde gezichten van lunchroom Huisje van de Zeeuw. “Ik werk hier inmiddels een jaar of zeven”, vertelt hij. “En dat zegt alles over hoe goed ik het naar mijn zin heb in ‘het Huisje’. “Geen dag is hier hetzelfde en er hangt een gemoedelijke sfeer. Daarnaast blijft het geweldig om samen met mijn collega-begeleiders en onze verstandelijk beperkte collega’s onze gasten in de lunchroom een leuk en smakelijk verblijf te bieden.”

Met een aantal deelnemers werkt Ariën al samen sinds zijn eerste dag in Huisje van de Zeeuw. “We hebben een mooie band met elkaar,”, vindt hij. “En wat ik heel bijzonder vind is de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt in hun vak en op sociaal gebied. Ze kwamen hier vaak binnen zonder enige ervaring en gelden inmiddels als echte keukenspecialisten. Tot mijn taken behoort om ze het vak te leren en ze dingen te laten doen waar ze zich in herkennen en plezier aan beleven. Dat lukt goed.”

Sinds 1 september 2022 is Huisje van de Zeeuw in handen van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Ariën Hermsen is er enthousiast over. “We kunnen nu volledig naar eigen inzichten werken. Dat uit zich onder andere in het aanpakken van het interieur. We hebben het naar onze eigen inzichten een nieuwe, frisse en warme sfeer meegegeven. Mooi ook dat alle collega’s zich met dit project hebben bezig gehouden, met Laura Timmer als één van de stuwende, creatieve krachten. Ook kunnen we onze deelnemers nu weer inspraak geven met betrekking tot de samenstelling van de menukaart. En aangepaste versie is zelfs aanstaande. Nog vóór de jaarwisseling gaan we deze presenteren. En last but not least hebben we de prijzen van onze lunches verlaagd. Dat kunnen we doen omdat we sinds 1 september volgens het dagbestedingsconcept werken, waardoor we minder kosten hebben. We hebben bewust gekozen om het onze gasten in alle opzichten naar de zin te maken, waarbij voor ons een volle zaak veel belangrijker is dan een hoge omzet. Bovendien is ‘Het Huisje’ op deze manier haalbaar voor iedere portemonnee. Ook dat telt in deze dure tijden.”